DECADERE. Viata si moartea iudeo-crestinismului

Descriere
Această versiune în limba română este traducerea primei ediţii a cărții DÉCADENCE. Vie et mort du judéo-christianisme, de Michel Onfray, publicată la Flammarion, în 2017.
*
Decădere este o carte polemică, pasionantă, plină de informații și trimiteri teologice, istorice și filosofice. De la Iisus la Bin Laden, trecând prin Sfântul Pavel, Francisc din Assisi, împăratul Constantin, Jan Hus, Cristofor Columb, Lucrețiu, Montaigne, Hegel, Huntington, filosoful erudit străbate secole de istorie iudeo-creștină și ajunge la concluzia că Occidentul este epuizat. Civilizația occidentală este descrisă ca un peisaj în ruină. „Iudeo-creștinismul este epuizat; este o putere depășită.” - aceasta este teza centrală, care prilejuiește autorului considerații radicale despre creștinism, Hitler, islam și liberalism.
*
Michel Onfray este filosof şi eseist. După ce a predat timp de douăzeci de ani la un liceu tehnic din Caen, a demisionat din sistemul educaţiei naţionale şi, din 2002, a înfiinţat Universitatea Populară din Caen, unde predă o „contra-istorie a filosofiei”. Hedonist, ateu, anarhist de stânga, nonconformist, Michel Onfray este un autor prolific, cu peste 30 de cărţi publicate.

ISBN: 978-606-977-018-4

Pret: 55.00 Lei

Disponibilitate: In stoc


Lasati un comentariu pentru acest produs (click aici)
Apreciere